Vals robotalarm op de arbeidsmarkt?

Een paar jaar geleden klonk er een robotalarm op de arbeidsmarkt. Inmiddels zouden we in menige sector blij zijn met de komst van robots. Toch zijn ze in aankomst en zullen veel banen veranderen.  Nieuwe kennis en skills zijn daarvoor hard nodig!

 

lees artikel

Overheid wordt obsoleet zonder digitale innovatiestrategie

 

De overheid moet digitale innovatie als kerncompetentie ontwikkelen, anders zal ze steeds meer achter de feiten aan lopen

 

lees artikel in FD

De Digitale Transformatie bij de Overheid vindt plaats in 3 domeinen: back-office, front-office en out-of-office. Hiermee ontstaat een complex IT landschap en nieuwe vragen voor governance.

 

Lees hier het artikel

Digitale Transformatie Overheid vergt visie en beleid.

We gaan immers naar het “nieuwe normaal” van de digitale transformatie, dat fundamenteel anders is dan het “oude normaal” met zijn ICT-projecten en digitale overheid. Artikel is gereviewd en gepubliceerd in Bestuurswetenschappen.

Lees hier het artikel 

Red Plume heeft in opdracht van AenO onderzoek gedaan naar Digitale Transformatie bij gemeenten.
Deel 1: Literaturstudie
Deel 2: Praktijkstudies
In tijden van corona moesten gemeenten op zoek naar slimme manieren voor klantcontact. Een proef met videobellen bij Capelle aan den Ijssel en Ijsselgemeenten is een succes gebleken. Red Plume voerde de evaluatie uit en formuleerde lessen voor de toekomst.

 

Red Plume Digitale Transformatie Publieke Sector

Moderne digitale technologie heeft gevolgen voor de positie van de overheid in de samenleving, en het functioneren en de organisatie van diezelfde overheid.

Red Plume helpt overheden bewust te worden van de nieuwe digitale toekomst en de impact op de eigen organisatie.

Ook adviseert Red Plume overheden bij het vergroten van hun wendbaarheid en innovatiekracht, zodat organisaties vol vertrouwen de digitale toekomst tegemoet kunnen zien.