Vals robotalarm op de arbeidsmarkt?

Een paar jaar geleden klonk er een robotalarm op de arbeidsmarkt. Inmiddels zouden we in menige sector blij zijn met de komst van robots. Toch zijn ze in aankomst en zullen veel banen veranderen.  Nieuwe kennis en skills zijn daarvoor hard nodig!

 

lees artikel

Gezocht: een wendbare overheid

Samen met Hein Hendriks van Atos Overheid schreef ik een tijd geleden al deze column in iBestuur over de noodzaak van een wendbare overheid. Een oproep die nu weer verdacht actueel is, na de oproep aan het nieuwe kabinet in het Manifest Herprogrammeer de Overheid!

Lees hier onze column

IT Governance

De Digitale Transformatie bij de Overheid vindt plaats in 3 domeinen: back-office, front-office en out-of-office. Hiermee ontstaat een complex IT landschap en nieuwe vragen voor governance.

 

Lees hier het artikel

Digitale Transformatie Overheid vergt visie en beleid.

We gaan immers naar het “nieuwe normaal” van de digitale transformatie, dat fundamenteel anders is dan het “oude normaal” met zijn ICT-projecten en digitale overheid. Artikel is gereviewd en gepubliceerd in Bestuurswetenschappen.

Lees hier het artikel 

Boeiende oproep aan de Informatieprofessionals van Nederland: IT is de kernbusiness van organisaties, gedraag je daar dan ook naar.

Lees de oproep.

Lees hier de landelijke rapporten over Digitale Transformatie bij Gemeenten 

Deel 1: Literatuurstudie
Deel 2: Praktijkstudies

Een succesvol voorbeeld van digitale innovatie!

Lees hier over de proef met videobellen bij de gemeente Capelle aan den IJssel.
Landelijk rapport

 

Red Plume Digitale Transformatie Publieke Sector

Moderne digitale technologie heeft gevolgen voor de positie van de overheid in de samenleving, en het functioneren en de organisatie van diezelfde overheid.

Red Plume helpt overheden bewust te worden van de nieuwe digitale toekomst en de impact op de eigen organisatie.

Ook adviseert Red Plume overheden bij het vergroten van hun wendbaarheid en innovatiekracht, zodat organisaties vol vertrouwen de digitale toekomst tegemoet kunnen zien.