Vals robotalarm op de arbeidsmarkt?

Technologie gaat niet het al het werk overnemen (hoewel dat in sommige sectoren wel gaat gebeuren, ook binnen de overheid). wel zullen bijna alle banen veranderen door steeds meer inzet van technologie. Nieuwe kennis en skills zijn hard nodig!

 

lees artikel

Overheid wordt obsoleet zonder digitale innovatiestrategie.

 

Met mede-auteurs Maarten Hillenaar (ex-Rijks CIO) en Pieter Cloo (ex-SG minVenJ) is dit pleidooi voor een digitale innovatiestrategie geschreven.

 

lees artikel in FD

Op basis van onze eigen ervaring en onderzoek hebben we onze visie op Digitale Transformatie bij de Overheid beschreven in een wetenschappelijk artikel (engelstalig) voor een internationale publicatie.

 

Lees hier het artikel

Gemeenten moeten aan de slag met digitale innovatie.

Red Plume heeft op een rij gezet wat dat eigenlijk inhoudt, en hoe je invulling geeft aan digitale innovatie.

 

Lees onderzoek

 

Gemeenten worden de komende jaren overspoeld door een golf van nieuwe technologie.

Red Plume zet alle technologieën op een rij en laat zien waar de grootste impact ontstaat.

 

Lees onderzoek

 

Red Plume heeft casestudies over digitale innovatie binnen gemeenten uitgevoerd.

Lees hier over do’s en dont’s bij inzet blockchain, big data, parkeer scannen, sociale platforms, mobiele apps, IoT en web portals.

 

Lees de case studies

 

Digitale Transformatie Overheid vergt visie en beleid.

We gaan immers naar het “nieuwe normaal” van de digitale transformatie, dat fundamenteel anders is dan het “oude normaal” met zijn ICT-projecten en digitale overheid. Artikel is gereviewd en gepubliceerd in Bestuurswetenschappen.

Lees hier het artikel 

Red Plume heeft onderzoek uitgevoerd naar Digitale Transformatie bij Gemeenten voor AenO Gemeenten. Lees hier de studies die zijn uitgebracht.
Deel 1: Literaturstudie
Deel 2: Praktijkstudies
In tijden van corona moeten gemeenten op zoek naar slimme manieren voor klantcontact. In een proef onderzoekt Red Plume hoe burgers en medewerkers  de inzet van videobellen waarderen en welke lessen er landelijk te leren zijn.

Lees hier het persbericht

Red Plume Digitale Transformatie Publieke Sector

Moderne digitale technologie heeft gevolgen voor de positie van de overheid in de samenleving, en het functioneren en de organisatie van diezelfde overheid.

Red Plume helpt overheden bewust te worden van de nieuwe digitale toekomst en de impact op de eigen organisatie.

Ook adviseert Red Plume overheden bij het vergroten van hun wendbaarheid en innovatiekracht, zodat organisaties vol vertrouwen de digitale toekomst tegemoet kunnen zien.